اطلاعیه

بستن
هنوز اطلاعیه ای در دست نیست.

آموزش دستور Tracert

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
Clear All
پست های جدید

    آموزش دستور Tracert

    آموزش دستور Tracert

    در این آموزش قصد داریم دستور Tracert را با هم بررسی کنیم. همان طور که از نام Tracert پیداست، کار آن ردیابی کردن مسیر است. دستور Tracert یکی از دستورات خیلی مفید خط فرمان است که به کمک آن می توانیم از مسیری که بسته های ما در شبکه طی می کنند تا به مقصد برسند اطلاعات خوبی کسب کنیم.
    دو سناریوی زیر می تواند کاربرد دستور Tracert را روشن تر کند :
    سناریو اول :
    در نظر بگیرید وقتی وب سایتی مانند Hiva-Network.com را باز می کنید این درخواست چه مسیری را طی می کند تا به Hiva-Network.com برسد ؟
    سناریو دوم :
    حالتی را در نظر بگیرید که مدیر شبکه اینترانت شرکتی هستید که دارای چند شعبه در شهرهای مختلف است و در حال حاضر ارتباط با یک یا چند بخش دچار اختلال شده است. ممکن است این مشکل علل مختلفی داشته باشد مثلا یک یا چند روتر از کار افتاده باشند یا مسیر ارتباطی بین روتر ها دچار اختلال شده باشد. با این حساب چطور محدوده مشکل پیش آمده را تعیین کنیم؟
    دستور Tracert پاسخی به این سوالات است. اما پیش از شروع کار دستور Tracert بهتر است کمی در مورد نحوه عملکرد این ابزار بیشتر بدانیم :
    Tracert با ارسال بسته های ICMP با TTL های متفاوت مسیر را مشخص می کند. بسته ها در مسیر ارسالی با گذر از هر روتر حداقل یکی از TTL های آن ها کاسته می شود. به بیان دیگر هر بسته برای عبور از هر روتر باید حداقل یک TTL عوارض بپردازند تا بتوانند عبور کنند. در این صورت با درصد بالایی هر TTL یک هاپ محسوب می شود. ( در صورتی که پردازش هر Packet در روتر بیش از یک ثانیه طول بکشد به ازای هر ثانیه TTL بیشتری از Packet کم می شود ) زمانی که TTL بسته به صفر می رسد، روتر باید یک بسته ICMP Time Exceeded Message را به کامپیوتر مبدا برگرداند.
    دستور Tracert با فرستادن اولین بسته با TTL=1 ، اولین هاپ را مشخص می کند و هر بار به مقدار TTL یکی اضافه می کند تا هاپ های بعدی را مشخص کند. این فرایند تا زمانی انجام می شود که مقدار TTL به حداکثر مجاز خودش برسد یا اینکه به مقصد برسیم. پس Tracert از بسته های ICMP Time Exceeded Message ای که روتر ها به مبدا می فرستند برای تعیین مسیر استفاده می کند. البته بعضی از روترها هم هستند که بسته هایی را که TTL آن ها به پایان رسیده به طور ناجوانمردانه ای دور می اندازند و بسته ICMP Time Exceeded Message را به مبدا نمی فرستند بنابراین توسط Tracert قابل شناسایی نیستند.

    شروع کار با دستور Tracert
    برای استفاده از دستور Tracert باید به یکی از روش های زیر عمل کنید:
    <Tracert < Host Name

    <Tracert < IP Address


    برای شروع، سایت www.Hiva-Network.com را با دستور Tracert بررسی می کنیم:

    Tracert www.Hiva-Network.com


    برای بزرگتر شدن عکس روی آن کلیک کنید

نام:	Tracert01-HivaNetwork.gif
نمایش ها:	1
اندازه:	37.2 KB
شناسه:	20999

    همان طور که مشاهده می کنید، دستور Tracert لیست مرتب شده ای از روتر ها را نمایش می دهد . این روتر ها همان هایی هستند که بسته های ICMP Time Exceeded Message را به کامپیوتر ما فرستاده اند.
    ستون ها در دستور Tracert چه چیزی را نشان می دهند؟

    در خروجی دستور Tracert پنج ستون مشاهده می کنید.
    ستون اول (سمت چپ) شماره هاپ ها را نشان می دهد.
    ستون آخر IP یا نام هر هاپ را نمایش می دهد.
    اما سه ستون بعد از ستون اول در دستور Tracert چه چیزی را نشان می دهد ؟
    Tracert برای هر هاپ 3 بسته ارسال می کند که هر ستون مربوط به هر بسته است. با ارسال این سه بسته ، خروجی معتبرتر و قابل اعتمادتری خواهیم داشت. مجموع زمان ارسال هر بسته از کامپیوتر ما به هاپ و دریافت پاسخ از هاپ به کامپیوتر ما ( مجموع زمان رفت و برگشت) مقادیری هستند که در این ستون ها قرار می گیرند.

    چنانچه برای یک هاپ بسته ارسالی دچار مشکل شود و به مبدا برنگردد ، یک ستاره * بجای زمان ، نمایش داده می شود.(در تصویر بالا به فلش زرد دقت کنید)
    و در پایان تعداد هاپ هایی که از آن ها عبور می کند مشخص می شود (کادر قرمز)

    برای بزرگتر شدن عکس روی آن کلیک کنید

نام:	Tracert03.gif
نمایش ها:	1
اندازه:	17.9 KB
شناسه:	21000


    تحلیل خروجی
    Tracer
    اولین هاپ ای که در خروجی Tracert قبل مشاهده می کنید، مودم ما با آی پی 192.168.1.1 می باشد. در صورتی که در یک LAN هستند و از طریق یک مودم به اینترنت متصل می شوید اولین هاپ شما مودم شما خواهد بود.
    در صورتی که Tracert به مقصد برسد ، آخرین هاپ آدرسی است که آن را Tracert کردید. در تصویر بالا مشاهده می کنید که IP هاپ شماره 19 همان IP سایت www.Hiva-Network.com است.
    نکته جالب دیگری که در تصویر بالا در بررسی خروجی Tracert می توان به آن اشاره کرد ، IP های خصوصی هاپ هاست که از کلاس A و در رنج 10.x.x.x هستند. این IP ها مربوط به روتر های شبکه اینترانت ISP و مخابرات می باشد .
    با بررسی IP ها می توانیم شهرها و کشورهایی را که بسته های ما برای رسیدن به مقصد طی می کنند بیابیم که توضیح آن در پایان این آموزش آورده شده.
    نکته: معمولا با افزایش تعداد هاپ ها زمان Trace شدن نیز افزایش می یابد.

    خطایابی به کمک دستور Tracert :

    در سناریوی دوم این سوال مطرح شد که اگر در ارتباط بین بخش های مختلف اشکالی پیش بیاید چطور آن را کشف کنیم؟ یک از راه حل ها استفاده از Tracert است تا ببینید که حداکثر تا کدام روتر (یا روتر ها) بسته های ارسالی بدون مشکل مسیر را طی می کنند. اولین روتری که بعد از آن بسته دیگر پاسخی نداریم جاییست که مشکل از آنجا آغاز می شود.
    به تصویر زیر توجه کنید که در یک مسیر با Down شدن هاپ چهارم، بقیه مسیر هم غیر قابل دسترس خواهد شد.


    برای بزرگتر شدن عکس روی آن کلیک کنید

نام:	Tracert07-Hop-Down.gif
نمایش ها:	1
اندازه:	27.3 KB
شناسه:	21001


    در تصویر زیر مثالی دیگر از Tracert که توسط آن یک کامپیوتر هم با IP و هم با نام کامپیوتر Tracert شده است را مشاهده می کنید.


    برای بزرگتر شدن عکس روی آن کلیک کنید

نام:	Tracert02-Nosignal.gif
نمایش ها:	1
اندازه:	25.2 KB
شناسه:	21002


    سوئیچ های فرمان
    Tracert
    Tracert –d
    این سوئیچ در هنگام بررسی هاپ ها، فقط IP آن ها را نشان می دهد و نام آن ها را Resolve نمی کند. این امر باعث افزایش چشم گیر سرعت به پایان رسیدن Trace می شود. کافیست یک بار بدون –d ویک بار با –d عمل Trace را انجام دهید و سرعت آن ها را مقایسه کنید.


    برای بزرگتر شدن عکس روی آن کلیک کنید

نام:	Tracert05-Tracert--d.gif
نمایش ها:	1
اندازه:	48.6 KB
شناسه:	21003


    Tracert –h
    برای Trace کردن وب سایت هیوا شبکه، ملاحظه کردید که از 19 هاپ عبور کرد. چنانچه بخواهید فقط تا تعداد معینی از هاپ Trace انجام شود (نه بیشتر) از این سوئیچ استفاده کنید. مثلا در تصویر زیر مشخص کردیم که فقط تا پنج هاپ Trace انجام شود.


    برای بزرگتر شدن عکس روی آن کلیک کنید

نام:	Tracert06-Tracert--h.gif
نمایش ها:	1
اندازه:	23.7 KB
شناسه:	21004

    نکته:
    به طور پیشفرض تا 30 هاپ نمایش داده خواهد شد.
    آخرین ویرایش توسط Habili; در تاریخ/ساعت 03-22-2016, 06:30 PM.

    #2
    خیلی ممنون از پست آموزشی تون. قبلا هم به شما گفته بودم که لطف کنید عکس ها رو در خود انجمن آپلود کنید.
    پیشاپیش از همکاری شما سپاسگذارم.

    کامنت

    درباره انجمن منطقه لینوکسی ها

    انجمن منطقه لینوکسی ها با هدف ارتقاء سطح علمی کاربران در سطح جهانی و همچنین کمک به بالا بردن سطح علمی عمومی در زمینه های تخصصی فوق پایه گذاری شده است. انجمن منطقه لینوکسی ها از طریق کارشناسان و متخصصان پاسخگوی سوالات گوناگون کاربران مبتدی یا پیشرفته میباشد تا حد امکان تلاش شده که محیطی متنوع و کاربر پسند و به دور از هرگونه حاشیه جهت فعالیت کاربران در این انجمن ایجاد شود. لذا ما به صورت مستمر برای پیشرفت کمی و کیفی محتوی و اطلاعات انجمنمان میکوشیم که این برای ما ارزشمند و حائز اهمیت است. کلیه حقوق،اطلاعات و مقالات در این انجمن متعلق به سایت منطقه لینوکسی ها میباشد، و هرگونه نسخه برداری بدون ذکر منبع مورد پیگرد قانونی خواهد شد.

    شبکه های اجتماعی
    در حال انجام ...
    X